ZORGCENTRUM

SLOTJESVESTE OOSTERHOUT

  • YEAR :
  • LOCATION :
  • CATEGORY :
  • CREATIVE DIRECTOR :
  • VISUALIZATION :
Levendig woongebouw

In een moderen verpleeghuis is de zorg onzichtbaar aanwezig. Een verpleeghuis ziet er uit als een woongebouw, met de noodzakelijke voorzieningen dichtbij. In het gebouw worden functies ondergebracht met een publieksfunctie, zodat er een levendig woongebouw ontstaat met veel ruimte en gelegenheid voor ontmoetingen.

Zien bewegen is bewegen

Slotjesveld heeft een openbare functie. Naast een eerstelijns gezondheidscentrum zijn op de begane grond een wijkgericht grand-café, en restaurant met terras aan het water, te vinden. Deze functies hebben een uitnodigend karakter en trekken veel bezoekers. Dat zorgt voor dynamiek en vergroot de leefwereld van de bewoners van het verpleeghuis.

Ook andere bewoners van Oosterhout maken gebruik van de eerstelijnsvoorziening die in Slotjesveld is ondergebracht. De samenwerking tussen het gezondheidscentrum en het verpleeghuis zal in de toekomst alleen maar sterker worden, waarbij vooral de combinatie met de revalidatie- en palliatieve zorg meerwaarde biedt.

Op de drie verdiepingen zijn voor Stichting De Riethorst 75 individuele zorgappartementen voor somatische verpleeghuiszorg en revalidatie/ palliatieve zorg gerealiseerd. Het gebouw is flexibel omdat het door de opzet van de appartementen eenvoudig verschillende doelgroepen kan huisvesten. De open opzet van het atrium samen met de openbare functies biedt voldoende ruimte voor interactie en ontmoeting. ‘Zien bewegen is bewegen’ is hierbij de achterliggende gedachte.

Projectinformatie:

Programma:

50 Verpleeghuisplaatsen somatiek

25 Verpleeghuisplaatsen revalidatie/ palliatieve zorg

Algemene ruimten met restaurant en dagopvang

Gezondheidscentrum:

– 2 Huisartsenpraktijken

– Apotheek

– Fysiotherapie

– Eerstelijns gezondheidscentrum DRS

– Podotherapiepraktijk

Opdrachtgever:

Thuisvester Oosterhout