WOONHUIS ROOSENDAAL

WOONHUIS ROOSENDAAL

  • YEAR :
  • LOCATION :
  • CATEGORY :
  • CREATIVE DIRECTOR :
  • VISUALIZATION :
Een ruime woning gebaseerd op intimiteit

De familie had één belangrijke wens: intimiteit. Een ruim huis waarbij alle leden van het gezin zich dicht bij elkaar voelen. Een groot huis versus korte looplijnen en interessante zichtlijnen.

Splitlevels rondom een centrale trap

Het woonhuis is samen met de carport, garage en tuinberging als één geheel ontworpen. Dit geheel is op vanzelfsprekende wijze ontstaan uit de vorm van de kavel. Deze opzet is geïnspireerd op de Chinese Hutongs waarbij de woonhuizen ook de hele kavel beslaan.

In het ontwerp vormt het zwembad de verbinding met het overdekte terras en de berging achter in de tuin. Alles streeft een synthese tussen binnen- en buitenruimte na. De woonkamer is 80 cm boven peil gebracht zodat er een directe relatie met het weidse uitzicht ontstaat. De centrale trap verbindt de niveauverschillen in het huis waarbij de zichtrelatie tussen alle ruimtes centraal staat.

De woning is geheel gerealiseerd in natuursteen uit Kadapa (Cudapah) in India. De keuze voor één materiaal versterkt het concept van een volume waarin insnijdingen zijn gemaakt. De daglicht toetreding staat centraal in het hele ontwerp. Waar overgangen zitten tussen binnen en buiten, zijn de raampartijen diep teruggelegd in de gevel zodat het licht de overgang begeleidt. Aan de voorzijde ter plaatse van de woonkamer is dit bewust niet gedaan om de relatie met het landschap te versterken.

Projectinformatie:

Programma:

Woonhuis met carport, garage, zwembad en berging

Opdrachtgever:

Particulier

Beelden:

Filip Dujardin