STORE3D NIEUWKUIJK

STORE3D NIEUWKUIJK

  • YEAR :
  • LOCATION :
  • CATEGORY :
  • CREATIVE DIRECTOR :
  • VISUALIZATION :
Hub voor ontmoeting, werken en ontspanning

Store3D is een bedrijf dat zich toelegt op winkelinrichting. Inrichters die in staat zijn in een kort tijdsbestek een complete inrichting te ontwerpen, te leveren en plaatsen. Dit vroeg om een gebouw waarin werken en ontspanning wordt gecombineerd om maximale creativiteit te genereren. Een gebouw waarin het een plezier is om te ontmoeten. Daarnaast wilde Store3D hoge energieambities realiseren. Een gebouw dat geen energie gebruikt maar produceert. Een gebouw dat alle interne processen van Store3D op een gelijkwaardige manier laat plaatsvinden. Het gebouw moest snel bouwbaar, goedkoop en elementair in opzet zijn.

Zwarte doos

De locatie is bijzonder en in het oog springend langs de A59 ter hoogte van Nieuwkuijk en Vlijmen. Het ontwerp wordt volledig gerealiseerd in duurzaam geproduceerd hout. Zwarte houten latten aan de buitenzijde en blank hout aan de binnenzijde. Het ontwerp heeft een dak dat is gericht op het zuiden en bevat volledig geïntegreerde zonnepanelen. Door middel van de open plattegronden wordt de samenwerking tussen de verschillende teams versterkt. Het gebouw is ontworpen als een ontmoetingsplek rondom de thema’s connectiviteit, inspiratie, kennisoverdracht en ontspanning.

Het bedrijfspand is binnen een zeer korte tijd gerealiseerd volgens de Lean methodiek. De installaties zijn volledig geïntegreerd. Passieve zonne-energie wordt maximaal benut. Warmte-opwekking geschied via een luchtwarmtepomp.

Projectinformatie:

Programma:

Bedrijfspand met showroom

Opdrachtgever:

Store3D

Fotografie:

Rob van Esch | Architectuurfotograaf