WOONTOREN

PARADE EINDHOVEN

  • YEAR :
  • LOCATION :
  • CATEGORY :
  • CREATIVE DIRECTOR :
  • VISUALIZATION :
Koopappartementen met zorgvoorzieningen en uitstraling

Als kers op taart is er naast Woonzorgcentrum Peppelrode een woontoren met zorgappartementen gerealiseerd. In de voet van de toren zijn een huisartsenpraktijk met apotheek, een fysiotherapie praktijk en maatschappelijkwerk gehuisvest. Ouderen hebben op korte afstand voorzieningen nodig die zijn te vinden in het naastgelegen woonzorgcentrum Vitalis Peppelrode. De ambities op het gebied van architectuur en uitstraling waren hoog, en het ontwerp moest een zo efficiënt mogelijk bouwproces mogelijk maken.

Wonen in een elegant gebouw met uitzicht

Met de bouw van een toren van ruim 60 meter hoog met 19 verdiepingen creëer je een markant oriëntatiepunt. In zo’n toren wonen is een beleving; uitzicht is altijd aantrekkelijk. Uitzicht over een stad is ook voor ouderen fantastisch wonen. Een toren die zo in het oog springt vraagt om een elegant ontwerp. Dat is bereikt door slechts drie appartementen per bouwlaag te realiseren in een plattegrond in de vorm van een ellips. De koopappartementen hebben erg veel licht en uitzicht doordat elk appartement veel gevellengte heeft. De toren is overigens in korte tijd gebouwd, dankzij een bijzonder bouwproces door middel van prefab gevelelementen die samen zijn ontwikkeld met Hurks prefabbeton B.V..

In het blad Contour werd De Parade opgevoerd als een van de vijf toonaangevende projecten in Nederland met hoogbouw: “De rechthoekige onderbouw is gedeeltelijk uitgevoerd in een stalen gevel met persroostervulling en gedeeltelijk opgebouwd uit transparante beglazing en semi-transparante vulling. Dit vormt een mooi contrast met de kleurrijke gevel van woonzorgcomplex Peppelrode.”

Projectinformatie:

Programma:

47 koop appartementen
bovengrondse parkeergarage
Huisartsenpraktijk
Fysiotherapiepraktijk
Wijkverpleging
Apotheek
Maatschappelijk werk

Opdrachtgever:

Woonzorg Nederland

Beelden:

Filip Dujardin