KANTOOR EASYFLEX OOSTERHOUT

KANTOOR EASYFLEX OOSTERHOUT

  • YEAR : 2015
  • LOCATION :
  • CATEGORY :
  • CREATIVE DIRECTOR :
  • VISUALIZATION :
Nieuwbouw kantoor Easyflex

Een bedrijf dat software ontwikkelt en implementeert voor verloning en facturatie heeft sterk te maken met privacy en de bescherming van persoonsgegevens. Het scheiden van de bezoekersstroom en de interne organisatie met privacy gevoelige gegevens waren de conceptuele drager voor het ontwerp.

Privacy versus Openheid

Hoe maak je de verbinding en samenwerking tussen de verschillende bedrijfsonderdelen zichtbaar en hoe zorg je ervoor dat de kantoorgedeelten die niet voor publiek toegankelijk zijn toch een open karakter hebben. De wens om een open en gastvrij gebouw te hebben dat tevens de privacy van de cliënten garandeert was één van de belangrijkste eisen voor het ontwerp van het kantoorgebouw.

Gastvrij en Stoer

Een heldere organisatie van de bedrijfsonderdelen, open zichtlijnen, een ontvangsthal met een vide en een uitnodigende trap als verbindend element. Dit alles ontworpen met een subtiele afscheiding tussen openbaar en privé. De in het interieur toegepaste natuurlijke materialen maken het gebouw tot een fijne werkplek. De stoere en zorgvuldig gedetailleerde geanodiseerde bronskleurige aluminium buitengevel geeft het gebouw zijn identiteit en zet Easyflex op de kaart. Voor de medewerkers stond het thema ‘ontmoeten‘ centraal. De routing, het open kantoor met flex-werkplekken en de zichtlijnen faciliteren een goede en makkelijke samenwerking voor de medewerkers.

Energieneutraal

Passieve zonne-energie is optimaal gebruikt door een grotere glasoppervlakte op het noorden, en minder glas op het zuiden. Diep gelegen ramen beperken zon instraling en voorkomen het te veel opwarmen van het gebouw in de zomer. De toepassing van zonnepanelen i.c.m. een luchtwarmtepomp en een lage temperatuur vloerverwarming hebben geleid tot een volledig energieneutraal en duurzaam gebouw dat bovendien ook nog eens circulair is opgezet.

“Verbinden, Vertrouwen en Zorgvuldigheid zijn belangrijke kernwaarden van Easyflex. Dit nieuwe kantoorgebouw versterkt onze identiteit en helpt ons om te werken volgens deze kernwaarden” aldus Mark Remie, directeur van Easyflex.

Toine Bommelijn, directeur en oprichter van Easyflex is erg trots op het nieuwe kantoorpand: “Oomen Architecten heeft deze opdracht perfect aangevoeld, dit kantoor staat voor onze identiteit.”

Projectinformatie:

Programma:

Kantoorpand (BVO 1735 m2)

Opdrachtgever:

Easyflex

Fotografie: Rob van Esch | Architectuurfotograaf