GEERACKER GOIRLE

GEERACKER GOIRLE

  • YEAR :
  • LOCATION :
  • CATEGORY :
  • CREATIVE DIRECTOR :
  • VISUALIZATION :
In het hart van het dorp

De locatie ligt in het verlengde van de kerk en tegenover het huidige verpleeghuis Elisabeth met uitzicht op het riviertje De Ley, in het hart van het dorp zo dicht mogelijk bij alle voorzieningen. Op deze locatie moest een onderhoudsarm appartementencomplex verrijzen met een woonuitstraling, passend bij de jonge, bijzondere doelgroep.

Zorg op de achtergrond

Het ontwerp heeft alle eigenschappen meegekregen van een appartementengebouw, terwijl de componenten die vanuit de zorg noodzakelijk zijn op de achtergrond zijn gehouden. Inzet van de nieuwste domotica-voorzieningen hielp daar enorm bij.

De appartementen zijn gedifferentieerd, er zijn elf verschillende typen ontworpen. Het zijn wel allemaal zelfstandige appartementen met een buitenruimte en ze variëren in grootte van 75 tot 90 m². Ze zijn levensloopbestendig en voldoen aan alle eisen van deze tijd.

De ruime entree van het gebouw bevindt zich onder een groot overstek en onderscheidt zich door wit stucwerk van de overige materialisering. De kozijnen zijn van aluminium. Samen met het metselwerk is hierdoor een onderhoudsarm gebouw neergezet.

Projectinformatie:

Programma:

31 Woningen voor jong verpleegbehoeftigen

Opdrachtgever:

Woonstichting Leystromen

Thebe

Fotografie:

Filip Dujardin