ABERSON BREDA

ABERSON BREDA

  • YEAR :
  • LOCATION :
  • CATEGORY : House
  • CREATIVE DIRECTOR :
  • VISUALIZATION :
Orde nodig in de drukte van bouwmaterialen

Bouwmaterialenhandels zijn over het algemeen rommelige en weinig overzichtelijke ruimtes. Er zijn zo veel verschillende bouwmaterialen dat het moeilijk is om die te ordenen. Dat was de belangrijkste uitdaging van deze opdracht: Het creëren van rust waardoor de getoonde materialen goed tot hun recht komen. Het was ook een uitdaging om robuust meubilair te ontwerpen dat tegen een stootje kan.

Ongeschaafd hout en verzinkt staal

In onbehandelde vurenhouten kasten worden de bakstenen als stoere elementen tentoongesteld.  Ook de dakpannen zijn in deze kasten gerangschikt in verzinkte stalen laden. Het onbehandelde ruwe vurenhout en het verzinkte staal van de laden zijn neutraal, waardoor de verschillende kleurtinten van de bakstenen en de dakpannen goed tot hun recht komen.

De lichtgrijze gietvloer haalt het natuurlijke licht verder naar binnen. Samen met de vrije hoogte boven de kasten wordt hierdoor de hoeveelheid benodigde kunstverlichting beperkt. Dit komt de lichtval en lichtkleur op de producten ten goede, waardoor een betere beoordeling van de producten mogelijk is.

Het ontwerp ademt licht, lucht en ruimte en biedt plaats aan de meest robuuste bouwmaterialen die Nederland al eeuwen lang gebruikt.

Projectinformatie:

Programma:

Showroom

Opdrachtgever:

Aberson Breda

Fotografie:

Filip Dujardin