ANNIE KESSELSTRAAT

WOONHOF BREDA

  • YEAR :
  • LOCATION :
  • CATEGORY :
  • CREATIVE DIRECTOR :
  • VISUALIZATION :
Herstructurering bedrijfslocatie

Op de voormalige bedrijfslocatie van interieurbouwbedrijf Antonissen wordt een nieuw woonhof gerealiseerd. De locatie ligt ingeklemd tussen de Fatimastraat, Prins Hendrikstraat en het Valkeniersplein. Het nieuwe woonhof bestaat uit acht geschakelde woningen, twee-onder-een-kap. Gezien de ligging op een ‘achterterrein’ is het plan kleinschalig van opzet en zijn de woningen niet hoger dan anderhalve bouwlaag met een kap. Alleen de centraal zuidelijk gelegen woningen zijn hoger aangezien deze grenzen aan een bedrijfsruimte. Hierdoor ontstaat een gevarieerd en intiem woonhof.

Passende architectuur

Het hof wordt ontsloten via de Fatimastraat en krijgt een voetgangers- en fietsverbinding met de Prins Hendrikstraat. Centraal in het hof komt een groenvoorziening met een klein speeltuintje voor kinderen. Passend bij de typologie van wonen in een stedelijk hof is gekozen voor een architectuur op basis van een lichte wasserstrich steen. Deze wordt gecombineerd met ambachtelijke antracietkleurige pannen en brons geannodiseerde aluminium kozijnen en geveldelen.

Flexibel en duurzaam

De woningen zijn ontworpen voor diverse doelgroepen. Elk woningtype is op de begane grond voorzien van een extra ruimte. Deze kan worden gebruikt als slaapkamer met badkamer of als kantoor aan huis. Op de verdieping hebben de woningen , afhankelijk van het type 3 of 5 slaapkamers en een badkamer. De woningen worden zeer duurzaam gebouwd en worden voorzien van individuele warmtepompen gecombineerd met geïntegreerde zonnepanelen.

Projectinformatie:

Programma:

8 grondgebonden woningen

Opdrachtgever:

SB Invest

Beelden:

Oomen Architecten