UITBREIDING WONING BREDA ZUID

UITBREIDING WONING BREDA ZUID

  • YEAR :
  • LOCATION :
  • CATEGORY :
  • CREATIVE DIRECTOR :
  • VISUALIZATION :
Uitbreiding woning Breda zuid

De oorspronkelijke arbeiderswoning bleek te klein om het hele gezin met opgroeiende kinderen te huisvesten. Aanvankelijk keken de bewoners naar een groter huis. De liefde voor de prachtige plek gaf aanleiding om de zoektocht naar een grotere woning te staken en te bezien wat mogelijk was met de bestaande woning.

Ondergrondse oplossing

Het bestemmingsplan bood geen ruimte meer om de woning nog verder uit te breiden. Vanwege het smalle perceel en de bestaande reeds grote bouwdiepte was dit ook niet echt wenselijk. Een ondergrondse uitbreiding met slaapkamer en badkamer bleek de oplossing. De uitbreiding met een kelder bleek qua bestemmingsplan geen probleem voor de Gemeente Breda.

De lichtinval in de nieuwe slaapkamer is gerealiseerd door een beloopbare lichtstraat over de hele breedte van de kelder te maken. De slaapkamer is verassend licht, koel en heerlijk rustig om te slapen.

“Dankzij dit slimme ontwerp konden we op onze heerlijke stek blijven wonen”

De eigenaren: “Wij zijn super blij met deze nieuwe ondergrondse uitbreiding” Het huis biedt nu alles wat wij wensen, privacy, rust en ruimte voor ons hele gezin. Nu klopt alles, wij willen hier heel graag oud worden.”

Projectinformatie:

Programma:

Ondergrondse uitbreiding woonhuis

Opdrachtgever:

Particulier

Fotografie:

Rob van Esch | Architectuurfotograaf