Woonzorgcentrum Noorderkroon in Den Bosch biedt zorg op maat voor ouderen met een intensieve zorgvraag. Het complex ligt naast de Ploosche Plas, waar de bewoners een fantastisch uitzicht op hebben. De kwaliteitszorg die er geboden wordt, is mede mogelijk dankzij de indeling van het gebouw.

Woonzorgcentrum Noorderkroon Den Bosch (1462)

Voorzieningen op een inspirerende locatie

Op de grens van de wijken Haaren, Donk en Reit staat woonzorgcentrum Noorderkroon. Het complex ligt vlakbij natuurgebied De Heinis en de Maas. Het woonzorgcentrum richt zich voornamelijk op ouderen met een intensieve zorgvraag. De bewoners moeten zich thuis voelen in het woonzorgcentrum en er moet ruimte zijn om samen te komen. De uitdaging bij het ontwerp van dit complex was de grootte van het programma terwijl er weinig ruimte was om te bouwen.

Compact en bijzonder sculpturaal ontwerp

Het grote plan vroeg om een bijzonder compact en logisch opgezet gebouw met korte looplijnen. Uiteraard stond het thema ontmoeting centraal in het ontwerp, er zijn veel bijzondere plekken ontworpen waar dat op vanzelfsprekende manier gebeurt. Het atrium vormt hierin het centrale hart. Opvallend is de sculpturale benadering van de architectuur. De ligging naast het landschapspark “De Ploosche Plas” is benut door de entree naar het park met een hoogte accent in de wijk te benadrukken.

Het plan bevat:
50 zorgappartementen
60 plaatsen verpleging pg
18 plaatsen verpleging somatiek
35 huurappartementen
12 plaatsen voor verstandelijk beperkte gehandicapten
parkeerkelder

Opdrachtgever: Brabant Zorg, woningcorporatie Zayaz

Beelden: Filip Dujardin

,