In woonzorgcentrum Nieuwehagen wonen ouderen die zorg nodig hebben. Het sfeervolle gebouw in het centrum van ’s Hertogenbosch biedt alle voorzieningen, maar veel belangrijker, het biedt garanties voor ontmoeting.

Woonzorgcentrum Nieuwehagen ’s-Hertogenbosch (1630)

Centraal wonen in de binnenstad van ’s-Hertogenbosch

Het gebouw ligt op een prachtige locatie tussen twee waterlopen, De Zuid Willemsvaart en het riviertje de Aa. Nieuwehagen bevindt zich op slechts vijf minuten loopafstand van de beroemde Sint Jan’s kathedraal. Aangezien het gebouw op een centrum locatie moest worden gerealiseerd met een relatief groot programma was optimaal gebruik van de ruimte noodzakelijk. In het gebouw zijn alle voorzieningen aanwezig zijn om de bewoners zich thuis te laten voelen.

Een gebouw dat ontmoeting faciliteert

Den Bosch staat bekend om zijn kleurrijke binnenstad waarin ontmoeting centraal staat. Woonzorgcentrum Nieuwehagen draagt hier aan bij voor de ouderen in het centrum. Het stelt mensen in staat om langer in hun vertrouwde woning te blijven met zorg aan de deur en gezamenlijk eten in het restaurant. Dankzij het compacte ontwerp, dat tevens onderhoudsarm en duurzaam is, zijn er in het gebouw korte loopafstanden. Het centrale thema in het ontwerp is ‘elkaar ontmoeten’, een thema dat ook wordt ingevuld doordat faciliteiten van het woonzorgcentrum toegankelijk zijn voor de ouderen uit de omliggende wijk.

Het plan bevat:
50 Verpleegplaatsen
51 Zorgplaatsen
32 Woningen, uiteenlopend van 75 tot 115 m²
Parkeerkelder voor 52 auto's

Opdrachtgever: Stichting Nieuwebrug 's-Hertogenbosch, Stichting Sociale Woningbouw en Beheer ’s-Hertogenbosch, Brabant Wonen

Beelden: Filip Dujardin