De oorspronkelijke donkerbruine jaren ’70 woning heeft een complete metamorfose ondergaan en een eigentijdse, moderne uitstraling gekregen. 

Renovatie Woning Breda (1873)

Een woning voor één persoon

De opdrachtgever heeft pas besloten om dit huis te kopen nadat wij als architect het pand hadden beoordeeld op de mogelijkheden. De belangrijkste eis van de eigenaresse bestond uit één simpele opdracht: “Maak dat ik me hier thuis voel”

Prettige ruimtes die vloeiend in elkaar overlopen

De oorspronkelijke plattegrond was erg hokkerig van opzet. De donkere hal en de te smalle wenteltrap schreeuwden om een nieuwe aanpak. We hebben de mogelijkheid gecreëerd om veel vrijer rond te kunnen lopen. Een compleet nieuwe routing rondom de grote hal waaraan de leefruimten zijn verbonden prikkelt je nieuwsgierigheid. Dit maakt de plattegrond verassend en on-Nederlands.

De lichtinval is door het ontwerp optimaal en de prettige leefbare ruimten zijn zeer geschikt voor één persoon. Door de glazen deuren naar de omliggende ruimten en de lichtinval uit de nieuwe vide is de hal het middelpunt van de woning geworden. Veel aandacht is besteed aan het gebruikte materiaal, de verhoudingen van de ruimtes en het ontwerp van de trap. Die is uitgevoerd in hout, zit alleen aan de muurzijde bevestigd en loopt uit tot slechts een centimeter dikte aan de open zijde. Door de zinken dakkapellen die licht van boven binnen laten is veel functionele ruimte ontstaan op de verdieping.

Het plan bevat:
Renovatie woning Breda

Opdrachtgever: particulier

Beelden: Filip Dujardin