Oude directeurswoning Drie Hoefijzers vindt herbestemming als kantoorpand

De oude directiewoning van bierbrouwerij De Drie Hoefijzers te Breda is kort na de Tweede Wereldoorlog volledig vernieuwd. De Villa is gebouwd op de oude fundamenten van de vorige directiewoning en geheel in de stijl van de Delftse School ontworpen. Vanuit dit cultureel erfgoed is er een prachtig uitzicht over het natuurgebied “Het Markdal” en het monumentale pand is ingebed in een parkachtige setting. Oomen Architecten is sinds begin van de jaren ’90 gevestigd in het pand. Recent hebben we onze ontvangst/vergaderruimte ruimte opnieuw ontworpen en ingericht.

Kantoor Oomen Architecten Breda (1320)

Behouden van waardevolle details

De Delftse School stijl kenmerkt zich door een fascinatie van de traditionele waarden in de architectuur met respect voor detail en ambacht. Vaak resulteerde die benadering in een enigszins eclectische architectuur. De belangrijkste architect van deze architectuurstroming was Grandpré Molière.

In het pand hebben wij alle waardevolle details die zo kenmerkend zijn voor deze stroming behouden. Zo is er een prachtige klassieke eikenhouten deuren, zonder kozijnen, vanuit de centrale hal naar de belangrijkste ruimten. Of de prachtige slank gedetailleerde stalen ramen en deuren. De vergaderruimte is eigentijds, licht, warm en stoer tegelijk.

“Het is een voorrecht om hier gevestigd te zijn”

We werken nu 25 jaar in dit prachtige pand.  Het is een plek die historie ademt, die inspireert en veel ruimte biedt voor creativiteit.

Het plan bevat:
Renovatie en herbestemming woonhuis tot kantoor

Opdrachtgever: Oomen Architecten Breda

Beelden: Aemelie Deelder