De Paters Trappisten hebben een sobere levensstijl waarin het geloof, meditatie, hard werken, en respect voor elkaar centraal staan. De orde vormt een duurzame gemeenschap, voortgekomen uit de orde der cisterciënzers. In de traditie van de orde wordt nu het negende erkende Trappistenbier “Zundert" gebrouwen.

 Brouwerij Paters Trappisten Zundert (1949)

Herbestemming voor nieuwe economische activiteit

De Paters Trappisten in Zundert voorzagen lang in hun bestaan door biologische producten van eigen boerderij, met melk- en vleeskoeien, te verkopen in de Abdijwinkel. De inkomsten uit deze activiteiten liepen echter terug en de Paters besloten om de bestaande boerderij duurzaam en ingetogen te herbestemmen voor een brouwerij en werkhuizen voor ondermeer de wasserij, de boekbinderij en de imkerij.

brouwerij_trappisten_zundert.jpg

Uniek trappistenbier

Het Trappistenklooster in Zundert is het tweede Trappistenklooster in Nederland dat bier brouwt.  In totaal bestaan er momenteel negen erkende Trappisten-bieren. De overige zeven komen uit België. Het Trappistenbier is bijzonder gewild onder de bierdrinkers. Het maken van de brouwerij en de werkhuizen heeft geresulteerd in een zeer ingrijpende verbouwing en renovatie van de boerderij en bijhorende schuren en stallen. De brouwerij is niet toegankelijk voor het publiek.

Het plan bevat:
Herbestemming boerderij tot brouwerij en werkhuizen

Opdrachtgever: Abdij Maria Toevlucht, Zundert

Beelden: Amelie Deelder