Bouwgroep Moonen is een bouwbedrijf met een lange traditie in Breda. Moonen onderscheidt zich door een constante, duurzame kwaliteit en een no-nonsens aanpak. Die identiteit moest tot uitdrukking worden gebracht in het ontwerp van een nieuw bedrijfspand.

Bedrijfspand Bouwgroep Moonen Breda (1660)

Een compact kantoor in samenhang met een grote bedrijfshal 

Bouwgroep Moonen wilde een compact en stoer bedrijfspand. Bovendien wilde men graag dat in het pand twee delen van het bedrijfsproces zouden worden geïntegreerd: zowel de kantoorwerkzaamheden als de bedrijfsruimte voor de bouwactiviteiten moesten op een gelijkwaardige basis worden samen gebracht in het nieuwe gebouw. 

Aluminium gevel verbindt de verschillende delen van het bedrijf

Door consequente toepassing van de moderne aluminiumgevel in de bedrijfshal, overgaand in het kantoor, is hiërarchie van de bedrijfsonderdelen voorkomen. De aluminium gevelbeplating onderstreept bovendien de no-nonsens cultuur van het bedrijf. Door middel van een binnentuin is er afstand gehouden tussen bedrijfshal en kantoor. Door de binnentuin kreeg het kantoor een tweezijdige daglichttoetreding waardoor dit bouwdeel compact kon blijven.

Het plan bevat:
Kantoren en bedrijfshal

Opdrachtgever: Bouwgroep Moonen

Beelden: Rob van Esch - Ruimtes in Beeld