Activiteitencentrum SOVAK Klundert (1354)

Ontwerp een bedrijfsruimte

Dit bedrijfsgebouw biedt werkgelegenheid voor 40 mensen met een verstandelijke beperking. Het gebouw ligt naast een kinderboerderij en biedt alle faciliteiten om te werken. 

Er wordt een moestuin onderhouden, er is een houtzagerij en timmerwerkplaats, een grote lunch-ontmoetingsruimte en een grote logistieke ruimte waarin o.a. de maaimachines worden gestald. Het gebouw is multifunctioneel ontworpen, waarbij veel aandacht is besteed aan de relatie met de omgeving. De grote ontmoetingsruimte biedt een wijds uitzicht over de dierenweide. Door de grote dakverstekken is een geborgen gebouw ontstaan dat voor diverse activiteiten veel beschutting biedt.

Mulitifunctioneel als uitgangspunt

Gebouwen die specifiek worden ontworpen voor de gezondheidszorg hebben vaak de neiging om die functie ook uit te stralen. Dit gebouw is echter ontworpen als een bedrijfsgebouw. Het is multifunctioneel te gebruiken, bijvoorbeeld als als gemeente-werkplaats, brandweerkazerne of een bedrijf. Kortom, het gebouw kan indien nodig eenvoudig worden herbestemd. Het gebouw is duurzaam en zorgvuldig gedetailleerd.

Het plan bevat:
Nieuwbouw van een dagactiviteiten centrum voor 40 cliënten 

Opdrachtgever: SOVAK

Beelden: Rene de Wit